Kulcsszó:

Részmunkaidős szerződés 

Leírás:

Részmunkaidős szerződés 

Részletesen: A munkatörvénykönyv megkülönböztet, teljes munkaidős, illetve részmunkaidős alkalmazottat.
A részmunkaidő meghatározásánál az alkalmazott, által ledolgozott napi, heti vagy havi átlag munkaidő kevesebb, mint egy teljes munkaidőre alkalmazott személy normál munkaideje.
Az alkalmazó alkalmazhat részmunkaidőre meghatározott, vagy meghatározatlan időtartamra szóló egyéni munkaszerződéssel alkalmazottakat, ugyanazon az egységen belül, hasonló feltételek mellett, mint a teljes munkaidőre alkalmazott személyek esetében, figyelembe véve a szakmai képzettséget, régiséget az adott szakterületen. Ha nincs hasonló beosztású személy az egységen belül, akkor a kollektív munkaszerződésben leírtakat veszik figyelembe, ha nincs kollektív munkaszerződés, akkor törvényes rendelkezéseket, vagy az országos kollektív munkaszerződés az irányadó.
A részmunkaidős szerződésnek, az egyéni munkaszerződésben belefoglalt pontokon kívül a következő adatokat is tartalmaznia kell:
a) a munkaidő tartamát és a munkaprogramot
b) azokat a feltételeket, amelyek esetén a munkaprogram változhat
c) a túlóra végzésének megtiltását, kivétel szükségállapot, vagy baleset megelőzésére sürgős munkálat elvégzésére, vagy annak a következményeinek a kivédésére
Ha a fenti elemeket nem tartalmazza egy részmunkaidős szerződés, abban az esetben teljes munkaidősnek tekintik.
A munkabért az elvégezett munkával arányosan állapítják meg, viszonyítva a teljes munkaidős jogokhoz.
A munkaadónak kötelessége a lehetőségekhez mérten, figyelembe venni az alkalmazottak kéréseit, teljes munkaidős beosztásból részmunkaidősre áttérni, illetve fordítva, valamint ha lehetőség adódik a munkaidő meghosszabbítására. Ennek érdekében az alkalmazónak kötelessége írásban kifüggeszteni időben a létrejött teljes vagy részmunkaidős munkahelyeket, hogy megkönnyítse az áthelyezést a teljes munkaidős beosztásból a részmunkaidősre, illetve fordítva, valamint eljuttatni egy példányt a szakszervezetnek, vagy az alkalmazottak képviselőinek.
A munkaadónak minden szinten biztosítania kell a részmunkaidős beosztású munkahelyekhez való hozzáférést a lehetőségek függvényében.